Aberdeen Angus -rotu on lähtöisin Skotlannista. Suomeen Angusta on tuotu ensimmäisenä liharotuna vuonna 1951. Rotu on osoittautunut sopivaksi Suomen olosuhteisiin. Angus on luonnostaan nupo eli sarveton ja väriltään pääosin musta. Anguksen liha on laadukasta ja erinomaista sen marmoroitumisen ja mureuden vuoksi.

Vasikat viettävät ensimmäisen puolen vuoden ajan emonsa kanssa, jolloin pääravinto on emon maito. Emot syövät pelkästään korsirehua, kesäisin suoraan laitumelta ja muina aikoina säilörehuna. Kasvavat naudat saavat lisäksi hieman suomalaista viljaa ja rypsiä. Angukset viihtyvät hyvin ulkona vuodenajasta riippumatta. Talvikaudella eläimet ovat pääosin pihattonavetassa, jossa ne saavat kulkea vapaasti.

Meille on sydämenasia eläinten ja luonnon hyvinvointi. Laiduntaminen tapahtuu hiilensidonnallisesti parhaalla mahdollisella tavalla eli ns. rotaatiolaidunnuksena. Eläimet ovat muutaman päivän kerrallaan yhdellä laidunlohkolla. Metsälaitumia on myös runsaasti. Se lisää osaltaan luonnon monimuotoisuutta. Kesäisin pääskyset palaavat vuosi vuoden jälkeen runsaslukuisesti tilan pihapiiriin.

Lihanleikkuussa on vain taivas rajana, ainakin välillä siltä tuntuu. Nykyajan lihamaailma antaa niin paljon mahdollisuuksia erilaisiin leikkuisiin.

Lihamme leikataan pääsääntöisesti Saarijärvellä Kivijalka Butcheryssa. Leikkaajana toimii Rene Kuukkanen. Teurastus tapahtuu Atrialla, satunaisesti muualla pienemmissä teurastamoissa.

Suurin piirtein kerran kuukaudessa tulee erä lihaa, joka on pääsääntöisesti varattu etukäteen. Toki silloin tällöin on jotakin jemmassa eli voi laittaa viestiä äkillisenkin tarpeen yllättäessä. Postituslistalle pääset mukaan yhteystietosivun reunassa olevalla lomakkeella.

Nautasäilykettä ja paistisäilykettä on lähes aina tarjolla. Harvinaisempiin herkkuihin sitten kuuluukin Angusmetwursti, jolla on jo oma vankkumaton käyttäjäkuntansa. Satunnaisesti saatavissa kysynnän mukaan myös kebabia, nakkeja ja makkaroita. Nyt on myös uutena hampurilaispihvejä raakapakasteena.

Lihan valmistus on niin monikirjoinen maailma täynnä erilaisia oikeita tapoja, että pitää aina muistaa, että yhtä ainoaa oikeaa tapaa ei ole. Nykymaailmaan on tullut todella kiehtovia apuvälineitä herkullisten suussa sulavien tuotteiden valmistamiseen eli lihan myötä voi avautua paljon isompi asia kuin pelkän nälän siirtäminen eteenpäin. Jokaisessa meissä asuu pieni sisäinen liharuokien gourmet kokki!

Muurame täytti 1.1.2021 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Muurame 100 -tuotteenamme on Syrjälän tilan lahjapakkaus. Lahjapakkaukseen voi valita täytteeksi tilamme nauta- tai paistisäilykkeitä kahden säilykepurkin verran.

Tämä lahjapakkaus suunniteltiin asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Se on jo useamman vuoden ollut tehtävälistalla, mutta palaset loksahtivat kohdílleen kun muuramelainen Design Perhonen Oy:n yrittäjä Lea kyseli näyttötyöaihetta pakkaussuunnitteluun. Paketti sinetöidään Muurame100 -tarralla.

Helppo tuliainen tai lahja kenelle tahansa. Mikseipä lahjapakkaus soveltuisi myös paikallisille yrityksille tai yhdistyksille heidän muistaessaan henkilökuntaa tai yhteistyökumppaneita.

Videossa pikainen läpikäynti pakkauksen tuotantoprosessiin.